10-10-2016 De NPRC, logistiek dienstverlener in de binnenvaart, fuseert met de Coöperatieve Binnenscheepvaart Vereniging (CBV).  Beide coöperaties in de binnenvaart willen door samengaan hun positie in de binnenvaartmarkt verstevigen.

Nummer twee in Europa

De NPRC vervoert jaarlijks circa 11 miljoen ton droge lading over de Europese vaarwegen. De coöperatie telt 120 leden, allen binnenvaartondernemers. Met het samengaan met C.B.V., opgericht in 1968, versterkt de NPRC zijn positie als op twee na grootste logistiek dienstverlener op het water van Europa. Na de fusie gaat de coöperatie verder als NPRC.

Klanten en concurrenten

Directeur Stefan Meeusen van NPRC zegt over de noodzaak van fuseren: “Onze partners, klanten én onze concurrenten worden in omvang steeds groter. Om een goede positie te houden aan de onderhandelingstafel voor de vervoerders én om vervoerszekerheid en een goed product te garanderen aan de klant, moet je mee opschalen”.

Bescheiden omvang

Ook Jaap van der Sluijs, voorzitter van het huidige C.B.V.-bestuur, ziet de toetreding tot de NPRC als een noodzakelijke stap: “Wij zijn een club met een enorme historie, met naam in de markt. De laatste jaren kregen wij het vanwege onze bescheiden omvang steeds zwaarder. Dus ga je zoeken naar meer massa, meer omvang. Toch wilden we onze waarden behouden. Onder de vleugels van de NPRC slagen we in beiden”.

NPRC is in mei van dit jaar door verladersorganisatie EVO uitgeroepen tot de best presterende bevrachter in de binnenvaart.