Blijvende onzekerheid brexit brengt ondernemers in beweging

Behoefte aan informatie neemt toe bij bedrijven die handelen met het VK

11-12-2018  Meer bedrijven zijn zich aan het voorbereiden op het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat beeld komt naar voren uit de vele gesprekken die wij met ondernemers voeren en uit de sterk toenemende informatievraag over brexit. Om het belang van een goede voorbereiding kracht bij te zetten, overhandigt onze voorzitter Steven Lak woensdag het evofenedex ‘brexit-whitepaper voor ondernemers’ aan de brexit-rapporteurs van de Tweede Kamer.

Pieter Omtzigt, Anne Mulder en Steven Lak
Overhandiging van de brexit whitepaper aan Pieter Omtzigt (CDA), Anne Mulder (VVD).

 

“Het signaal aan het bedrijfsleven dat voorbereidingen voor de brexit nodig zijn, is geland. We zien een aanzienlijke toename aan downloads van onze ‘brexit whitepaper voor ondernemers: Brexit – veertig acties om vandaag mee te starten’. En daarnaast merken ook onze mensen in het veld en aan de telefoon dat de vraag naar informatie over de gevolgen van de brexit stevig toeneemt”, aldus Lak.

Doemscenario

Voor de brexit-rapporteurs van de Tweede Kamer, Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA), komt het signaal vanuit de ondernemersvereniging geen minuut te vroeg. “In november 2017 adviseerden wij dat overheid en bedrijfsleven zich klaar moesten maken voor een eventuele chaotische brexit zonder akkoord. We zijn nu een jaar verder en dat doemscenario is helaas nog steeds niet van tafel. Aan overheidskant hebben we met een brexitwet, extra douaniers en inspecteurs bij de NVWA goede eerste stappen gezet. Dan is het goed te horen dat ook de bedrijven zich met hulp van verenigingen zoals evofenedex laten bijstaan”, aldus Mulder.

Na het uitstel van maandag is de verwachting dat de Britse premier Theresa May het brexit-akkoord in januari wel ter stemming voorlegt aan het Britse Parlement. 

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder