Spark! verkent de toepassing van blockchain-technologie in supply chains en logistiek.

Leestijd: 2 minuten

25-11-2020 Op 24 november maakte Computable (het vakblad voor ICT-professionals) de winnaars bekend van zijn Computable Awards 2020. Een van de winnaars was het mkb-project ‘Spark! - Living Lab’, voor de toepassing van blockchain-technologie in supply chains en logistiek. Op verschillende plaatsen in Nederland zullen er vestigingen van de Blockchain Living Labs worden ingericht.

Bij de verkiezingen realiseerde ‘Spark! - Living Lab’ de hoogste gemiddelde eindscore van 33,3 procent. 40 procent van het publiek en ruim 26 procent van de jury stemden voor het Spark!-project. 

Blockchain in logistiek en supply chain

Het Living Lab verkent de toepassing van blockchain-technologie in supply chains en logistiek. Dit doen zij in het bijzonder voor mkb’ers, om hun een betere toegang te bieden tot deze technologie. In het Spark! Living Lab nemen onder andere deel: de Hogeschool Windesheim, evofenedex, UAS, TU Delft, TNO, Blocklab, STC, Fifth Chrome en Supply Chain Finance Community.

Living Lab

Programmamanager Victor van der Hulst van het Blockchain-consortium kreeg thuis de award uitgereikt. Van der Hulst: “Grote spelers hebben meer kans om de digitaliseringsstap te maken. Je wilt voorkomen dat ze een platform creëren waarmee zij de regels bepalen. Daarom is het belangrijk dat mkb-bedrijven worden ondersteund. En dat kan door gebruik te maken van het Living Lab.” Lees hier meer over het Living Lab.

Locaties

Er zullen verschillende vestigingen van de Blockchain Living Labs ingericht worden, onder andere bij het opleidingsmagazijn van evofenedex in Zoetermeer en het magazijn van STC mbo college Logistiek & Vervoer in de Rotterdamse haven. In totaal zullen er op termijn vier centra gevestigd worden. 

Ook deelnemen?

Mkb-bedrijven die mee willen doen aan de Blockchain Living Labs of daar vragen over hebben, kunnen zich melden bij Victor van der Hulst, projectleider van de labs namens het consortium.

Digitaliseren met de Digiscan

Beginnen met blockchain? Digitaliseren is niet iets wat je even erbij doet. Daarom heeft evofenedex de gratis Digiscan ontwikkeld. Het doel van de Digiscan is jou te helpen stappen te zetten in digitalisering, om de druk op jouw logistieke operatie te verlichten. De uitkomsten van de Digiscan bieden je houvast voor je digitale plannen. Hiermee weet je wat je moet doen om digitalisering effectief in te zetten in je bedrijf.
 

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder