04-09-2013 Deze week staat ons een uitdaging te wachten. We verlaten Zuid-Holland en de randstad en komen kennismaken met bedrijven in Noord-Brabant. Onze eerste stop in het zuiden is Roosendaal. Alleen de roadtrip is al een avontuur. ‘Met vijf meiden in een auto is natuurlijk helemaal gezellig. Maar gelukkig deed de airco het goed. Met 30 graden tijdens deze laatste zomerweek was het anders iets te gezellig geworden,’aldus Anouk.

Windkracht 10

Nina merkt duidelijk verschil met bedrijven in Zoetermeer en omstreken. ‘De ondernemers in Roosendaal moeten even wennen aan onze komst. Toch vindt bijna iedereen het interessant dat we langskomen.’Ook in dit deel van het land komen we bij bedrijven waar we voor de tour nog nooit van gehoord hebben. Een voorbeeld hiervan is Creative Structures. Logistiek manager Jasper Kaas legt ons uit wat het bedrijf doet: ‘Wij produceren tenten die worden gebruikt voor evenementen. De tenten zijn zo sterk dat ze bij windkracht 10 nog netjes op hun plek blijven staan. De grootte, het materiaal en het type tent is uniek. We bestaan nog maar een jaar, maar inmiddels hebben we handel over de hele wereld.’

Nieuwe outfit

De week erop is het weer omgeslagen naar een guur herfsttype. We blijven dicht bij huis en gaan langs in De Lier. Hier worden we met open armen ontvangen en hebben we leuke gesprekken. Het slechte weer was wel direct een reden om onze nieuwe outfit aan te trekken. Op de foto’s is te zien hoe we er tegenwoordig bij lopen.

Volgende week komen wij terug in Roosendaal omdat we nog lang niet klaar zijn. Daarnaast zijn wij uitgenodigd om langs te komen bij een van onze leden. En dat slaan wij natuurlijk niet af. 

Volg ons tijdens de EVO onderweg zomertour