27-12-2012  Traditioneel is de kerst een periode waarin mensen hun zegeningen tellen en extra de aandacht vestigen op wat zo belangrijk is, maar vaak ook zo vanzelfsprekend lijkt; het gezin, de familie, dierbare vrienden, een goede gezondheid en welvaart. Ik wens u toe dat u de afgelopen dagen en weken veel zegeningen heeft mogen tellen.

Ook voor EVO en haar leden is het goed om terug te kijken op de mooie resultaten die het afgelopen jaar zijn bereikt. Er zijn veel concrete resultaten voor u geboekt – en daar mogen we trots op zijn.

Het afgelopen jaar stond in het teken van de dreigende forenzentaks. EVO zette daar de succesvolle campagne ‘Je bent de sjaak met een bestelbus van de zaak’ tegenover. Dit zorgde er mede voor dat duizenden bedrijven buiten schot zijn gebleven van deze forse lastenverhoging.

2012 was ook het jaar waarin 85 verladers en vervoerders samen met EVO de handen ineen sloegen voor Green Freight Europe – het grootste vrijwillige Europese project om de milieuprestaties van het goederenvervoer over de weg te verbeteren. Dat verladers serieus werk maken van duurzame logistiek weten we ook omdat onze bedrijfsadviseurs het afgelopen jaar 35 bedrijven bijstonden in het behalen van een Lean and Green Award.

We zijn trots dat het logistiek talentprogramma Topcoaches voor Toptalent inmiddels meer dan 70 topstudenten aan bedrijven heeft gekoppeld. Het was ook het jaar waarin de EVO Hogeschool 10 jaar bestond en de Mastersserie Logistiek begon.

EVO organiseerde in 2012 maar liefst 55 grotere evenementen: van het Wegvervoercongres tot luchtvrachtsecuritybijeenkomsten en van een verkiezingsdebat tot het jaarcongres. Honderden van u en uw medewerkers wisten elkaar zodoende via EVO te vinden en van elkaars kennis gebruik te maken. Vele honderden bedrijven konden wij helpen met prangende juridische en logistieke vragen.

U begrijpt dat ik van veel collega’s – van opleiders tot bedrijfsadviseurs en van lobbyisten tot aan het evenemententeam – zaken aangedragen heb gekregen om op deze plek te vermelden. Lang niet alles krijgt de aandacht die het verdient. Maar één ding moge duidelijk zijn: we hebben het afgelopen jaar veel bereikt voor een efficiëntere logistiek.

Ik wens u veel goeds toe voor 2013!

Met vriendelijke groet,

Machiel J.H. van der Kuijl
algemeen directeur