21 augustus 2013 – Westland is een bijzonder gebied in Zuid-Holland. Negentig  procent  van de in Nederland geproduceerde planten en bloemen komen hier vandaan. Rosely, Jozien en Ashley merken dit wanneer ze naar Wateringen en Honselersdijk gaan: overal staan kassen.

Goederenstroom

Voor ons vertrek vertelt Kamil Górak, beleidsadviseur bij EVO, over de rol die EVO speelt bij projecten in het Westland die de goederenstromen van bedrijven moet verbeteren.

‘Kamil vertelde ons over het ‘Westland 3-in-1 project’, vertelt Jozien. ‘Er zijn drie projecten. Er komt een grote rotonde bij industrieterrein Westerlee, de veilingroute wordt doorgetrokken naar de A4 en de verbinding met Hoek van Holland wordt verbeterd.’ Mede door de politieke lobby van EVO in Den Haag is het kabinet akkoord gegaan met dit project.

Bereikbaarheid

Zowel leden als niet-leden zijn EVO dankbaar voor de betrokkenheid. John Lodewijk, één van de eigenaren van Batist Kassenbouw, is een trots EVO-lid. ‘Als klein bedrijf is het ontzettend belangrijk om lid te zijn. Hoe groter de achterban, hoe meer EVO namelijk voor elkaar krijgt. Het ‘Westland 3-in-1 project’ gaat een enorme verbetering betekenen voor de bereikbaarheid. Daarnaast bel ik EVO regelmatig om advies te vragen aan de specialisten die de vereniging in dienst heeft,’ zo zegt Lodewijk.

Industrieterrein

Ook de eigenaar van Eagle Projects, Mark Arends, is blij met het ‘3-in-1-project’ en heeft een nieuwe tip voor Kamil. ‘Het industrieterrein Zwethove in Wateringen heeft maar één toegangsweg. Hierdoor staat er elke dag een enorme file. Ook is het voor klanten lastig om mijn bedrijf te vinden omdat de ingang helemaal aan de andere kant van het terrein is.’

Dit signaal vangen we bij de rest van de bezoeken ook op. Kortom: een nieuwe uitdaging voor de beleidsadviseurs van EVO.

Volg ons tijdens de EVO onderweg zomertour