03-10-14  Na meerdere bedrijven in Noord-Holland bezocht te hebben, vervolgt het promotieteam hun weg naar Brabant. Breda staat op de planning. In Breda bezoeken de promotiedames verschillende internationale bedrijven. ‘Dit zijn bedrijven waar EVO veel voor kan betekenen. EVO kan deze bedrijven bijvoorbeeld informeren over de laatste regels, plichten en wetgeving in het internationaal zakendoen’, aldus Jozien. 

Beveiligingssystemen, brandstoffen en elektrische fietsen

Tijdens deze tour mogen wij vele facetten van bedrijven aanschouwen. ‘Alle bedrijven hebben wel iets gemeen: er is altijd behoefte aan advies en ondersteuning op logistiek gebied’, aldus Anouk. Anouk en Jozien bezoeken het bedrijf Paxton, waar zij spreken met Martin van Lingen. Het bedrijf verkoopt beveiligingssystemen, zoals alarmsystemen en intercoms. Het hoofdkantoor is in Engeland gevestigd, daar worden de producten geproduceerd en worden vervolgens verzonden naar de vestiging in Breda. Na Paxton kwamen de dames weer bij een ander bedrijf, namelijk A2B Resnova Benelux. Een multinationale onderneming, die in achttien landen vertegenwoordigd is. Het bedrijf verkoopt AdBlue, een brandstof die minder CO2 uitstoot, en  produceert ook elektrische fietsen. ‘Leuk om te zien dat een bedrijf twee totaal verschillende producten op de markt brengt’ aldus Jozien. 

Een mooie kans

Beaudine en Anouk bevinden zich deze week tussen de kindermeubelen. Jamak is een groothandel van verschillende merken kindermeubelen en aanverwanten artikelen. Het bedrijf importeert de producten onder andere uit China, Zuid-Afrika en Amerika. ‘Wij denken dat er veel raakvlakken zijn met Jamak, vooral op het gebied van internationale handel. EVO is de toonaangevende opleider op het gebied van internationale handel. Het is daarom een uitgelezen kans om ook dit bedrijf te informeren over wat EVO kan betekenen’, aldus Beaudine. Het bedrijf wil zich graag verdiepen in de verkregen informatie en de dames lopen met een tevreden gevoel het pand uit. 

Winterstop

Het begint weer kouder  te worden, de witte broeken liggen weer in de kast in en dat betekent ook voor dit jaar een winterstop van onze tour. Wij willen iedereen bedanken voor de gastvrijheid en het warme ontvangst bij elk bedrijf. Uw vraag is altijd welkom en u kunt ons natuurlijk altijd bereiken via de website of het algemene nummer. ‘We sluiten dit jaar met een tevreden gevoel af. We hebben veel nieuwe bedrijven leren kennen, die wij enthousiast hebben kunnen maken over EVO. Wellicht tot volgend jaar’, aldus een enthousiaste Margot.