Het is natuurlijk best aardig om op straat een balletje te trappen, maar wil je een  wedstrijd voetballen dan moet je spelregels afspreken. Het is dan ook wel zo fijn, als die spelregels voor de wedstrijd bekend zijn en voor alle spelers hetzelfde zijn.

Het zou natuurlijk te gek zijn als Nederland in de finale tegen Brazilië uitkomt en er tijdens deze sidderende wedstrijd op het veld een discussie losbreekt over spelregels.

Spelregels

Het is daarom goed dat er voor het voetbal wereldwijd één organisatie (FIFA) is die deze spelregels vastlegt. In de internationale handel is het niet anders. Ook daarin willen de spelers (ondernemers) weten waar ze aan toe zijn. Het moet niet uitmaken of je zaken doet met een Braziliaan of met wie dan ook.

Daarom stelt de International Chamber of Commerce (ICC) al sedert 1936 regels vast voor de binnenlandse en internationale handel. Deze zogenoemde ‘Incoterms’ worden wereldwijd gebruikt. Verwijzingen in koopovereenkomsten maken de wederzijdse verplichtingen van partijen helder en voorkomen vervelende (juridische) discussies.

Strategie

Maar net als in het voetbal moet je in de internationale handel een strategie voeren en daarbij maak je gebruik van de spelregels. Een succesvol team stemt dit met elkaar af, want we willen toch niet net als de ‘F-jes’ met z’n allen op de bal afstormen en vergeten dat er nog zo iets is als ‘de buitenspelval’.

Zo’n goede afstemming moet je echter wel leren. En daarin zit hem de kneep. Ook enkele jaren na de herziening van de Incoterms 2010 krijgt EVO nog zeer regelmatig vragen van EVO-leden over de toepassing van deze spelregels.

Bij doorvragen door onze experts blijkt dat bedrijven vaak onvoorziene risico’s lopen. Niet alleen door gebrek aan kennis maar ook door onvoldoende afstemming tussen de collega’s van de afdelingen Verkoop en Logistiek. Een gebrek aan strategie dus, waardoor in de internationale handel onverwachte kosten ontstaan en geboekte winst op een order verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Succesvol

Wij willen niet graag verliezen. Niet bij het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, maar ook niet in de internationale handel. Om leden te helpen bij het wereldwijd succesvol zakendoen, hebben de bedrijfsjuristen van EVO zich daarom grondig verdiept in de spelregels voor de internationale handel. Daardoor kunnen zij de medewerkers van uw binnen- en buitendienst, die in hun werk geregeld te maken hebben met zaken zoals de Incoterms, goed adviseren.

Heeft u vragen? Mail dan naar ledenservice@evo.nl.

Tot slot wil ik u er nog op wijzen dat EVO tevens de mogelijkheid biedt om uw eigen personeel bij u op kantoor te instrueren. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze salesafdeling via elosales@evo.nl of via telefoonnummer 079 3467 346.