11-02-2013  Tijdens onze jubileumbijeenkomst van Topcoaches voor Toptalent  bleek maar weer: soft skills in de logistiek worden steeds belangrijker. Je kunt heel veel kennis hebben van het logistieke vakgebied, maar als je die kennis niet kunt overbrengen en daardoor anderen niet kunt overtuigen, heeft al je kennis weinig nut. Passie voor je vak is dus onmisbaar. 

Passie voor je vak

Het is dan ook geen toeval dat dit het centrale thema voor de komende verkiezing van de Logistiek Manager van het Jaar is geworden. In het verleden ging de verkiezing vaak over uitgevoerde projecten en over de technische aspecten daarvan. De nadruk zou echter wat meer op de persoon moeten liggen en de wijze waarop hij of zij het project heeft ervaren. Passie is iets wat een succesvolle logistiek manager in zich moet hebben en moet kunnen overbrengen. Dit geldt niet alleen voor de kandidaten van de verkiezing, maar voor alle logistiek managers. Want alleen met passie en creativiteit kom je tot grensoverschrijdende innovaties.

Sociale innovatie in sector Logistiek

Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat de topsector logistiek achterloopt op het gebied van innoveren ten opzichte van andere sectoren in Nederland. In de logistiek wordt nog steeds geïnnoveerd in het verbeteren van bestaande producten en markten, maar  weinig in nieuwe producten en markten. De kritiek op de sector logistiek richt zich vooral op het gebrek aan 'sociale innovatie'. Bedrijven moeten andere managementstijlen of plattere structuren invoeren om hun leiderschap te moderniseren, om zo tot innovatie te komen.

Experts over passie

Tijdens de EVO-expertsessies bij de Verkiezing van de Logistiek Manager van het Jaar op 7 maart gaan verschillende experts in op passie. Passie voor logistiek, ondernemerschap, ‘je mensen’ en voor het ‘bedrijf ik’.

Een van mijn talenten en passies is pianospelen. Zo ken ik als geen ander de meerwaarde van passie. Wat het je brengt, maar ook zeker waar het je kan brengen! Ben zeer benieuwd naar inspirerende logistieke voorbeelden. U toch ook? Kom ook naar de Verkiezing van de Logistiek Manager van het jaar en doe mee aan de expertsessies.