06-07-2015  Moet ik een tachograaf gebruiken? Of: ik rij minder dan twaalf uur per week, dan hoef ik toch geen verplichte nascholing te volgen? Zomaar wat vragen die ik op een dag krijg.

Logische vragen, want duidelijk zijn de regels lang niet altijd. Daarom kunt u gratis bij EVO terecht voor al uw logistieke en ondernemersvragen. U krijgt praktische antwoorden die u verder op weg helpen.

Chatten

Op de vraag ‘Mag ik even wat vragen?’ geef ik dan ook steevast hetzelfde antwoord: ja natuurlijk! Daar is EVO voor. Om dat nóg gemakkelijker te maken kunt u vanaf vandaag ook chatten met EVO. Hiermee willen wij u nog sneller van dienst zijn. Als u uw bedrijfsnaam en postcode invult, kan EVO uw vragen direct beantwoorden. Weten we het antwoord niet, dan zoeken we het op en bellen we u zo snel mogelijk terug.

Nascholing

Wel zo handig, want er verandert nog wel eens wat. Op basis van informatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu informeerde EVO haar leden bijvoorbeeld jarenlang over de uitzondering dat chauffeurs die minder dan twaalf uur per week rijden, geen verplichte nascholing hoeven te volgen. Inmiddels blijkt dat het ministerie deze uitzondering alsnog afschaft. Dat betekent dat ook chauffeurs die incidenteel rijden de verplichte nascholing moeten volgen. Dat levert logischerwijs vragen op.

Tachograaf

Het registreren van de rij- en rusttijden zorgt ook al jaren voor flink wat verwarring. Zo ontving EVO alleen al in de eerste maanden van dit jaar ruim 1.500 vragen van ondernemers over de tachograaf. Een veel gestelde vraag is of de tachograaf verplicht is. Afhankelijk van de bedrijfstak en het gebied waarin het bedrijf actief is, gelden er namelijk vrijstellingen. Als blijkt dat bedrijven de tachograaf toch moeten gebruiken, vragen chauffeurs zich vervolgens af hoe het apparaat werkt. Opnieuw begrijpelijk.

Ik kan mij daarom goed voorstellen dat u ook vragen heeft. Is dat zo? Open dan de blauwe Chat met ons-button rechtsonder deze pagina en vul uw bedrijfsnaam en postcode in. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker...