24-06-2015 Mijn allereerste rijlessen waren in een rijsimulator. Dat zou me heel wat lessen schelen, aldus de rijschool. Het klonk te mooi om waar te zijn – en dat was het ook. Eigenlijk wist ik dat ook wel. Er zijn dingen die je goed kunt simuleren via online leren, en er zijn dingen die je het beste in de praktijk kunt leren, onder supervisie van een expert. Het leren besturen van een auto valt overduidelijk in de tweede categorie.

Je ziet, ook in de logistiek, steeds meer online leren. En dat is ook heel logisch. Online leren is flexibel: het tempo is aangepast op de individuele medewerker en medewerkers kunnen het op hun eigen gewenste tijdstip uitvoeren. Daarnaast scheelt het tijd en kosten: medewerkers hoeven niet meer te reizen naar een specifieke cursus op een specifieke locatie en tijdstip (het scheelt de planning vaak ook een paar hoofdbrekens). Het is dus verleidelijk om zoveel mogelijk cursussen via online leren te doen.

Maar verstandig is dat niet. Er zijn dingen die je medewerkers het beste op een andere manier kunnen leren. Een heftruckchauffeur die via online leren zijn praktijkervaring opdoet, klinkt als een gevaar in het magazijn, en een teamleider die via een e-learningcursus heeft leren leiding geven, is waarschijnlijk ook niet echt een succes.

Wat kan dan wel via online leren? Live online theorielessen bijvoorbeeld, zoals de lessen van de Basisopleiding en Vakopleiding Declarant Online. Cursisten komen voor een deel van de lessen samen op een trainingslocatie en een deel van de lessen volgen ze online. Ook het examen van deze cursussen is online en flexibel: cursisten maken het examen op de computer bij een testcentrum op de locatie en tijd die zij willen.

De herhalingstraining Security Awareness voor Luchtvrachtmedewerkers online (Known Consignor) is ook een mooi voorbeeld. De basistraining wordt klassikaal gedaan en de jaarlijkse herhaling kan via een e-learningmodule die elke cursist zelf volgt op de gewenste plaats en tijd.

Ook een basistraining op het gebied van bewustwording kan heel goed via online leren. Bijvoorbeeld de online training Veilig werken met gevaarlijke stoffen in de winkel: hierdoor worden de 10.000 medewerkers van bouwmarkten GAMMA en KARWEI effectief getraind in hoe ze gevaarlijke stoffen herkennen, hoe ze incidenten hiermee moeten voorkomen en hoe ze moeten handelen als er daadwerkelijk iets gebeurt. 

Online leren in de logistiek? Zeker doen! In veel gevallen is het een goede en effectieve oplossing voor uw medewerkers. Maar houd daarbij wel in uw achterhoofd: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.