Partijen onderschrijven belang van vrachtvluchten bij economisch herstel

Leestijd 1 minuut

19-06-2020  Tijdens het debat in de Tweede Kamer over luchtvaart en corona hebben CDA, SP en VVD de belangrijke rol van luchtvracht onderschreven voor het verzenden van medische en urgente goederen in de crisisbeheersing. De partijen gaven ook aan dat luchtvracht belangrijk is voor het aanjagen van economisch herstel, het ondersteunen van exportkansen en het behoud van werkgelegenheid. Volgens evofenedex hebben de partijen een goed oog voor de belangen van luchtvracht en zetten zij zich nu actief in voor de borging daarvan.

Tijdens het debat onderstreepte minister Cora van Nieuwhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) ook het belang van luchtvracht voor de Nederlandse economie en deed zij de toezegging bij het opstellen van het Beleidskader Netwerkkwaliteit, de positie van luchtvracht nadrukkelijk mee te nemen. Ruimte voor luchtvracht is het beschermen waard, aldus de minister.

Slots borgen voor vracht

VVD-Kamerlid Remco Dijkstra, CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch en SP-Kamerlid Cem Laçin dienden tijdens het debat een motie in waarin zij de minister opriepen in de herziening van de Europese slotregelgeving op te komen voor het belang van luchtvracht. Via deze herziening zou het specifiek toewijzen van slots voor vrachtvluchten mogelijk worden. evofenedex zal ook stevig inzetten op de herziening van de slotregelgeving, omdat dit een instrument is voor het borgen van luchtvracht.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder