25-04-2016  BP Ultimate en de reguliere brandstoffen van BP zijn vanaf deze week uitgerust met de zogeheten Active-technologie, waaraan BP vijf jaar heeft gewerkt. De nieuwe technologie heeft als doel om de effecten van vuil in de motor te bestrijden. Dit vuil wordt bijvoorbeeld achtergelaten door (goedkope) brandstoffen op de injectoren en in- en uitlaatkleppen in de motor, waardoor deze rendementsverliezen laat zien en ook minder soepel draait.

Vuil verwijderen

De nieuwe Active-technologie bestaat uit moleculen in de brandstof die niet alleen het vuil verwijderen, maar ook een extra beschermlaag toevoegen aan de motor om zo de hechting van vuil te voorkomen. Volgens de technici van BP zijn twee tankbeurten met BP Ultimate al voldoende om de motor te reinigen. Het effect is snel merkbaar. Onderzoeken van BP wijzen uit dat benzinemotoren tot 44 kilometer per tankbeurt meer kunnen rijden, voor dieselmotoren is dat zelfs 56 km.

EVO-Brandstofpas

De prijzen van de brandstoffen worden niet verhoogd. Met de EVO-Brandstofpas betalen leden zodoende de laagste prijs, krijgen ze schonere motoren en daarnaast meer kilometers per tankbeurt. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de EVO-Brandstofpas de hoogste korting in de markt oplevert, onder andere omdat er geen verborgen administratiekosten, hoge paskosten of onduidelijke literprijzen zijn.