05-05-2017  In de regio Noord-Brabant start in april met een unieke ‘challenge’ voor logistieke planners wiens bedrijf met vracht- en/of bestelauto’s in de Brabantse spits rijdt.

Slimmer en efficiënter

Logistiek idee Brabant daagt deelnemers uit om in hun eigen logistieke processen te kijken naar zaken die slimmer en efficiënter georganiseerd kunnen worden. "Logistieke planners bij grotere bedrijven, maar zéker ook kleine zelfstandigen die met busjes rijden, weten vaak heel goed hoe hun logistieke operatie beter kan. Maar het ontbreekt ze aan tijd om hun ideeën ook echt in praktijk te brengen. Wij helpen ze bij de aanpak van de uitvoering van hun idee”, vertelt Edward Heijnen, de logistiek expert van Logistiek idee Brabant.

'Serious fun'

Het doel van de challenge is om Brabant beter bereikbaar te maken door op diverse plaatsen op het Brabantse wegennet spitsmijdingen te realiseren. In een online spelomgeving en met de hulp van een logistiek expert beantwoorden deelnemers vragen die leiden tot verscherping van het idee. In de competitie zijn diverse teamprijzen te winnen, zoals een testrit met een Tesla of een Dakar Experience. Het beste logistieke idee kan rekenen op de Logistiek Idee Award 2017. Zo brengt de challenge logistieke planners in contact met interessante logistieke netwerken in de regio.

Programma Beter Benutten

Logistiek idee Brabant is onderdeel van het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. In dit project worden bedrijven aangespoord om met ideeën te komen waarmee zij in de loop van dit jaar een logistiek verbetering in hun bedrijf kunnen doorvoeren. De ideeën die er toe leiden dat er minder vrachtauto's of busjes op het Brabantse wegennet rijden tijdens de ochtend- en/of avondspits, komen in aanmerking voor een subsidie. Geïnteresseerden kunnen kijken op www.logistiekideebrabant.nl

evofenedex is ondersteuner van het Beter Benutten programma en adviseert haar leden omtrent alle mogelijkheden van dit programma.