26-05-2015  Veel ondernemers trokken de afgelopen dagen bij EVO aan de bel omdat ze geen  tachograaf van minimaal 2000 euro willen aanschaffen. Ondernemers vulden via EVO’s online brainstorm hun pijnpunten in.

Onzin

Brussel jaagt ondernemers met een bestelauto mogelijk op kosten omdat ze een tachograaf van minimaal 2000 euro moeten aanschaffen. EVO is hier fel op tegen. Ruim 95 procent van de 820.000 bestelauto’s die in Nederland rijden, zijn namelijk van schilders, bakkers, elektriciëns of andere ondernemers die gemiddeld minder dan 18.000 kilometer rijden. Volgens EVO is registratie van de rij- rusttijden is daarom onzin. 

Pijnpunten

EVO wil dat de Commissie pijnpunten over de tachograaf wegneemt, niet verergert. EVO vroeg ondernemers vorige week daarom om mee te denken en hun wensen te melden op Brainstorm-Tachograaf,  zodat EVO deze punten kan aandragen in Brussel.

Overtuigen

EVO verwacht dat de reacties van ondernemers helpen om de Commissie ervan te overtuigen dat het verplicht stellen van een tachograaf voor bestelauto's een slecht idee is.