10-06-2016 Steeds meer partijen ondersteunen de oproep om in de toekomst meer geld vrij te maken voor infrastructuur.

Brede coaltie

Nadat vorige week de Tweede Kamer om een kabinetsreactie heeft gevraagd op de brandbrief van ‘Mobiel Nederland’, hebben meer partijen zich achter de oproep gesteld. Nieuw aangesloten zijn: Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, Landelijk Veren Platform, Vereniging Nederlandse Cargadoors  en de drie stedelijke vervoersbedrijven HTM, GVB en RET.

31 Partijen

Met de nieuwe partijen zijn er nu 31 organisaties die de oproep aan de politiek onderschrijven om meer geld te investeren in infrastructuur om Nederland ook in de toekomst bereikbaar te houden.    

Gesprek

D66 Kamerlid Stientje van Veldhoven wil naar aanleiding van deze brief een interactief gesprek over de mobiliteit van Nederland organiseren met spelers uit het veld en betrokken Kamerleden. Dit zou dan na de zomer in de Tweede Kamer plaats moeten vinden.

Planbureau

Een meerderheid van de fracties in de Tweede Kamer willen echter eerst een besloten toelichting van het Centraal Planbureau over de mobiliteit van de toekomst, voordat zij over een vervolgdiscussie beslissen. Met een technische briefing op 15 juni aanstaande zal het CPB de Tweede Kamer inlichten.