03-03-2017  Vrijwel alle politieke partijen steunen de oproep van evofenedex voor een betere netwerkkwaliteit en service op de grond op Schiphol. Dit blijkt uit de stemwijzer van evofenedex.

Bedrijven

Schiphol is een luchthaven van wereldformaat – ook voor het vrachtvervoer. Een betere netwerkkwaliteit en service op de grond zorgen er volgens evofenedex voor dat meer bedrijven zich in de regio vestigen. Behalve GroenLinks, die vliegtuigen niet duurzaam genoeg vinden, onderschreven alle politiek partijen het punt van evofenedex.

Wereldformaat

Lars Droog, voorzitter voorzitter van de Raad voor Lucht- en Expresvervoer van evofenedex en Supply Chain en General Affairs Manager bij Tosoh, onderstreept het belang van een betere netwerkkwaliteit en service op Schiphol. ‘Tosoh is een Japanse multinational. Ruim veertig jaar geleden vestigden wij ons kantoor in Amsterdam, mede wegens de nabijheid van een internationale luchthaven van wereldformaat.’

Onregelmatigheden

‘Door een recente reductie van het aantal directe vrachtvluchten met Japan, zien wij ons nu wel genoodzaakt ook gebruik te maken van andere Europese luchthavens’, stelt Droog. ‘Hierdoor zijn onze goederen langer onderweg en bestaat er een hogere kans op onregelmatigheden. Een optimaal vrachtnetwerk op Schiphol is dus gewenst.’

Economie

‘Wij hopen dat de Nederlandse regering en luchthaven Schiphol het belang inzien van de vrachtstromen en de daarmee samenhangende werkgelegenheid, mede door de vele Europese distributiecentra in Nederland. De luchtvracht via Schiphol is verantwoordelijk voor 73.000 banen en draagt voor zeven miljard euro bij aan de Nederlandse economie’, aldus Droog.

De volledige stemwijzer van evofenedex vindt u op www.handel-en-logistiek.nl.