19-04-2017  De onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de ‘brexit’ worden pas gestart na de Britse algemene verkiezingen op 8 juni. Dit is commissievoorzitter Jean-Claude Juncker dinsdagavond na een telefonisch gesprek met de Britse premier Theresa May overeengekomen. Dat heeft de woordvoerder van de Europese Commissie woensdag bekendgemaakt.

Werkgelegenheid

De onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk startten aanvankelijk vorige maand. evofenedex onderstreepte toen dat een onderhandelingsakkoord het gunstigste scenario voor ondernemers in Nederland oplevert als de im- en export van en naar het Verenigd Koninkrijk zo eenvoudig mogelijk blijven. In Nederland zijn zo’n 300.000 banen gemoeid met de handel met de Britten.

Zorgen

Uit de in februari gepubliceerde resultaten van een rondgang van evofenedex langs aangesloten bedrijven bleek dat bedrijven zich vooral zorgen maken over complexere douaneprocedures, meer administratieve rompslomp, hogere invoerrechten en vertragingen aan de grens. Een kwart van de ondernemers ondervindt nu al hinder door de onzekerheid over de Brexit; zo stellen Britse partners beslissingen of investeringen uit.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder