Brexitdesk evofenedex langer open

Verruimde openingstijden en 24-uur piket voor noodgevallen

16-01-2019  Onze brexitdesk krijgt ruimere openingstijden. De komende periode kunnen leden dagelijks van 8.00 tot 19.00 uur terecht voor advies. Buiten deze tijden is er een algemene piketdienst die 24 uur per dag bereikbaar is. Veel ondernemers weten ons al te vinden met vragen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit  De Europese Unie. Met het verruimen van de openingstijden anticiperen we op een toename van het aantal vragen en de onbekendheid bij ondernemers over de gevolgen van de brexit en biedt zo een helpende hand.

De afwijzing van de brexitdeal door het Britse Lagerhuis luidt het begin in van een uitdagende periode. Vooralsnog is onbekend welke implicaties de afwijzing heeft op het Britse politieke landschap. Het lijkt nu steeds waarschijnlijker dat we afstevenen op een no deal brexit na 29 maart 2019.

Uitstel

“Nu het Britse parlement de brexit deal heeft afgewezen, komt een no deal brexit zeer dichtbij en daarmee grote onzekerheid en mogelijk chaos. Bedrijven moeten zich voorbereiden op een handelsrelatie waarbij invoerrechten gelden en voor bepaalde goederen beperkingen van hoeveelheden bestaan, zowel bij invoer als uitvoer. Voor evofenedex zou een oplossing waarbij de EU en het Verenigd Koninkrijk overeenkomen deze maatregelen vooralsnog uit te stellen, grote voorkeur verdienen”, aldus directeur Bart Jan Koopman.

Bij een no deal brexit valt het Verenigd Koninkrijk vanaf 30 maart 2019 buiten de interne markt en de douane-unie. Het direct van kracht worden van een regime voor derde landen leidt tot chaotische taferelen in havens en luchthavens. Akkoorden over toegang tot de wegvervoersmarkt, landingsrechten en het aansluiten van automatiseringssystemen voor douaneaangiften, moeten dan binnen een paar maanden worden gerealiseerd, wat niet realistisch is. Ook is onbekend hoe de toekomstige afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU er uit gaan zien.

Blijf voorbereiden op no deal brexit

Het dringende advies van evofenedex aan ondernemers is de voorbereiding op een no deal scenario verder voort te zetten. Voor de periode direct na de brexit moet rekening worden gehouden met chaos. Het aanleggen van extra voorraden en het vermijden van logistieke operaties in de periode direct na 29 maart aanstaande moeten zeer ernstig worden overwogen.

Stel je vraag

Wij begrijpen dat de onrust bij ondernemers toeneemt en stelt haar brexitdesk de komende periode langer open. Ondernemers kunnen met hun vragen, cases en uitdagingen gedurende de ruimere openingstijden terecht bij de evofenedex brexitdesk, 079 346 7346 of brexitdesk@evofenedex.nl. Daarnaast hebben wij een whitepaper ‘Brexit – veertig acties om vandaag mee te starten’ beschikbaar om ondernemers inzicht te geven in welke concrete acties ze moeten ondernemen.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder