29-06-2016  BREYTNER, een samenwerking tussen logistiek specialisten Baartmans en Vlot Holding, presenteerde woensdagmiddag een oplossing voor Zero Emissie stadsdistributie. Met de inzet van 19-tons volledig elektrische vrachtwagens kunnen nu ook goederenstromen met grotere volumes en meerdere stops worden bediend, aldus BREYTNER.

Schoon en stil

Door gebruik te maken van wissellaadbakken kunnen goederen ook over een langere afstand vervoerd worden. Het aanvoertraject wordt hierbij op de reguliere manier ingevuld waarna de elektrische vrachtwagens schoon en stil de goederen op de plaats van bestemming brengen.

Landelijke retailers

BREYTNER kan naar eigen zeggen ‘een Zero Emissie totaaloplossing aanbieden voor zowel B2C- als B2B-leveringen’. “We starten voor bekende landelijke retailers in Rotterdam,” zegt BREYTNER directeur Marie-José Baartmans.

Green Deal

Rotterdam timmert hard aan de weg door schone stadslogistiek te stimuleren via de Green Deal 010 Zero Emissie Stadslogistiek. BREYTNER is recent toegetreden binnen deze Green Deal. BREYTNER gaat deze oplossing ook in andere grote steden van Nederland aanbieden, aldus de directeur.

“Daarmee zijn wij het eerste core business Zero Emissie Transportbedrijf in Nederland. Wij zien de luchtkwaliteitsproblematiek als een uitdaging en niet als een belemmering. In deze benadering zijn wij succesvol gebleken en hebben we samen met onze klanten deze schone oplossing tot stand gebracht.”