Hoe gaan de grensformaliteiten vanaf 1 januari?

Leestijd 1 minuut

24-11-2020  Met het Industry Day Readiness Webinar biedt de Britse ambassade in Den Haag donderdag 26 november een event over de grensformaliteiten en het belang van een goede voorbereiding op brexit. Namens evofenedex levert Godfried Smit een bijdrage over de aandachtspunten vanuit het Nederlandse bedrijfsleven. Het gratis webinar vindt plaats van 9.00 tot 13.00 uur, de voertaal is Engels.

Tijdens het webinar gaan Britse beambten in op de grensformaliteiten vanaf 1 januari 2021 en wat er verder precies verandert op het gebied van handel; los van de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. De sprekers schetsen de verschillende procedures voor de verschillende sectoren, zoals transport, energie en fytosanitair, en leggen uit welke voorbereidingen bedrijven daarvoor moeten treffen. Ook is er aandacht voor wegtransport, ferryvervoer en de logistieke afwikkeling in de havens. Daarbij kunnen deelnemers hun vragen stellen aan medewerkers van de ambassade.

Planten en dieren

Roel van ’t Veld van de Nederlandse douane en Heather Jones van de Britse douane geven samen een presentatie over twee concrete casussen: het complete logistieke en douaneproces van een plantaardig product van Nederland naar Groot-Brittannië, en dat van een dierlijk product van Groot-Brittannië naar Nederland.

Je kunt je hier aanmelden voor het Industry Day Readiness Webinar.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder