Kabinet investeert volgend jaar flink in infrastructuur

Leestijd 1 minuut

27-11-2020  Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat stelt het benodigde budget van ruim 800 miljoen euro beschikbaar om de door regio en rijk gekozen voorkeursvariant voor het traject Deil-Vught op de A2 te realiseren. Voor de A27 Houten-Hooipolder is het budget opgehoogd naar ruim 1,7 miljard euro om de weg te verbreden en veel van de bruggen te vervangen. De verbreding van de A27 werd onlangs onherroepelijk en kan door deze verhoging van het budget nu ook echt starten.

Samen met de regio’s hebben minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat besloten in 2021 extra te investeren in de Nederlandse infrastructuur. evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven, onderschrijft deze keuze. Volgens de ondernemersvereniging is goede infrastructuur de basis voor een goed werkend logistiek systeem en dus onze welvaart.

Plannen voor 2021

Jaarlijks besluiten Rijk en regio samen over een pakket maatregelen voor het onderhoud, beheer en de aanleg van infrastructuur. De uitkomsten van de traditionele bestuurlijke overleggen tussen Rijk en regio over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) zijn de opmaat voor een debat op maandag 7 december tussen de minister en de Tweede Kamer over de plannen voor 2021.