01-07-2015  Door stakingen van het ferrypersoneel is Calais momenteel onbereikbaar. Op verzoek van Frankrijk is ook de toegangsweg vanuit België afgesloten. Chauffeurs worden via omwegen naar Duinkerken geleid.

Ook in Groot-Brittannië staan lange rijen vrachtauto's omdat er onvoldoende overvaarten naar het Europese vasteland zijn.

Hitte

Vluchtelingen proberen door de enorme verkeerschaos in vrachtauto's te klimmen - hopend om via Duinkerken de oversteek naar Groot-Brittannië te kunnen maken. Door de tropische temperaturen in Noord-Europa zijn de lange wachtrijen op z'n zachtst gezegd geen pretje voor chauffeurs - EVO adviseert chauffeurs dan ook om voldoende water mee te nemen voor de oversteek. Ook neemt het risico voor verstekelingen die de laadruimte weten binnen te dringen, toe door de stijgende temperaturen.

Helpdesk

EVO startte vorige maand een Calais-helpdesk voor ondernemers die hun goederen naar Groot-Brittannië vervoeren en rond het Franse Calais te maken hebben met steeds gevaarlijker situaties. Ondernemers kunnen nu ook gebruikmaken van EVO-tips voor een veilige oversteek. De tips, variërend van praktische checklists tot juridische informatie, zijn te downloaden voor chauffeurs, eigen vervoerders en verladers.