Zorg dat je werknemers zoveel mogelijk ongestoord kunnen rijden

Leestijd 1 minuut

05-10-2020  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start deze week de campagne MONO-zakelijk. MONO is een bewustwordingscampagne om werkgevers te stimuleren hun personeel geen smartphone te laten gebruiken tijdens het rijden. Op woensdag 7 oktober doet minister Cora van Nieuwenhuizen hiertoe een oproep aan werkgevers.

Door je mobiele telefoon en andere apparaten op stil te zetten, zodat je niet wordt afgeleid door oproepen, berichten, videocalls en social media, kun je veiliger deelnemen aan het verkeer. De campagne is in september al 2 weken te zien en te horen geweest en vandaag start de tweede ronde van wederom 2 weken.

Toolkit

Voor MONO-zakelijk zijn nieuwe radiocommercials, interactieve banners en een uiting voor LinkedIn ontwikkeld, die worden geplaatst op diverse nieuwskanalen voor ondernemers. Om werkgevers te helpen hun medewerkers veilig te laten rijden, is verder gebouwd aan de MONO-community en is de website geactualiseerd. Daarop staan nu praktijkvoorbeelden en handige tips om MONO-beleid in bedrijven toe te passen. Bovendien staat er een toolkit met middelen om MONO zichtbaar te maken op relevante plekken in en om bedrijven.