CBR: nieuwe digitale vragenlijst voor rijbewijs C, D en E

Tijdens de overgangsperiode kan het langer duren voor de Gezondheidsverklaring door het CBR is afgehandeld

15-05-2018  Het CBR heeft met ingang van maandag 14 mei de digitale vragenlijst van de Gezondheidsverklaring rijbewijs C, D en E op mijncbr.nl vernieuwd. Met deze vernieuwde vragenlijst kan het CBR beter kan beoordelen of iemand rijgeschikt is of niet.  De vragenlijst op papier blijft nog tot circa het derde kwartaal van dit jaar nog hetzelfde.

Het digitaal invullen van de Gezondheidsverklaring gaat via DigiD met sms-verificatie. Na het invullen ontvangt de aanvrager een Keuringsverslag in mijncbr.nl, dat meegenomen moet worden naar de keuringsarts. Het kan een werkdag duren voordat dit verslag in de berichtenbox komt. Het CBR kijkt namelijk meteen of er ook verwijzingsbrieven naar specialistische artsen nodig zijn.

Vier weken

De digitale vragenlijsten bevatten een barcode met de persoonsgegevens, waardoor het CBR de formulieren sneller kan verwerken. Toch duurt het zo’n vier weken voor de Gezondheidsverklaringsaanvraag is afgehandeld. Omdat op dit moment wordt overgegaan naar een nieuw informatiesysteem kan het echter wat langer duren.

Komende wijziging

In het derde kwartaal van dit jaar wordt het ook mogelijk dat de arts zijn bevindingen digitaal deelt met het CBR. Dit zal het digitaal aanvragen van rijgeschiktheid aanzienlijk versnellen.

Overgangssituatie

Voor wie de Gezondheidsverklaring op papier invult, verandert er vooralsnog niets. Totdat ook dat is aangepast zijn er dus twee verschillende procedures, wat tot onduidelijkheid kan leiden. De medewerkers van het CBR doen hun best aanvragers zo goed mogelijk te begeleiden.

De nieuwe vragenlijst voor de categorie rijbewijs C, D en E is te vinden op de website van het CBR.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder