CDA en VVD vragen meer steun voor internationaliseren mkb

Voor veel mkb-bedrijven is stap om te gaan exporteren of importeren groot

27-11-2019  De Tweede Kamerleden Mustafa Amhaouch (CDA) en Arne Weverling (VVD) hebben gisterenavond aandacht gevraagd voor hun amendement, waarmee zij meer ondersteuning voor het internationaliseren van het mkb vragen. Zij deden dit tijdens de eerste behandeling van de begroting voor het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Net als evofenedex onderstrepen Amhaouch en Weverling het belang van meer internationalisering voor het mkb en de hobbels die daarbij te nemen zijn. Juist voor veel mkb-bedrijven is de stap om te gaan exporteren naar of importeren uit landen buiten Nederland of de Europese Unie groot.

Petitie CETA

Tijdens het begrotingsdebat kwam de vraag of Nederland CETA – het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada - al dan niet gaat ratificeren regelmatig aan de orde. Gisteren maakte evofenedex zich sterk voor ratificatie van dit verdrag door samen met enkele ondernemers een petitie aan te bieden aan een delegatie van Tweede Kamerleden. Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) liet tijdens de begrotingsbehandeling weten dat zijn fractie het kerstreces gaat gebruiken om te bekijken of zijn partij CETA gaat ratificeren.

In deze periode van het jaar worden alle begrotingen van de diverse ministeries plenair in de Tweede Kamer behandeld, eventueel gewijzigd en daarna vastgesteld. Op donderdag 28 november debatteert het parlement verder over de begrotingsbehandeling met minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder