29-06-2016  EVO vangt signalen op waaruit blijkt dat bedrijven zich niet realiseren wat de gevolgen zijn als chauffeurs geen Code 95 op het rijbewijs hebben laten bijschrijven.

De afgelopen jaren heeft EVO leden en niet-leden geïnformeerd over deze opleidingsverplichting. Vanaf 10 september moeten de meeste chauffeurs de code op hun rijbewijs hebben bijgeschreven.

Geen besef

Dagelijks worden EVO-medewerkers overspoeld met vragen rondom de opleidingsverplichting. Het blijkt dat veel bedrijven voor wie vervoer een bijzaak is, niet thuis zijn in deze materie.

Ingrijpende gevolgen

Patricia de Wilde, beleidsadviseur bij EVO waarschuwt: ”Doorrijden zonder code 95 is geen optie. De boete is minstens € 800,- indien bij inspectie blijkt dat men de Code 95 niet op het rijbewijs heeft staan. Daarnaast mag de chauffeur meteen uitstappen en niet verder rijden. Chauffeurs en bedrijven zijn ook onverzekerd indien men gaat rijden zonder de code 95 op het rijbewijs. Bij ongevallen zal of het bedrijf of de chauffeur zelf de schade moeten vergoeden.”

Informatiepakket

Geïnteresseerden kunnen het informatiepakket Nascholing aanvragen. EVO-leden kunnen de stand van zaken van hun chauffeurs laten controleren bij de EVO-ledenservice. Voor de komende maanden heeft EVO nog een groot aantal opleidingen die geschikt zijn om de Code 95 te behalen.

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder