29-04-2016  23 ervaren chauffeurs van het bedrijf ABZ Diervoeding uit Stroobos hebben onlangs het zogeheten IRU erediploma in ontvangst genomen. Deze onderscheiding wordt enkel gegeven aan chauffeurs met een uitzonderlijk goede staat van dienst.

De international Road Transport Union (IRU), de internationale organisatie voor het wegvervoer, geeft één keer per jaar een onderscheiding aan de allerbeste chauffeurs van de wereld. Om het diploma in de wacht te slepen, moet een chauffeur dan ook aan pittige criteria voldoen.

Eisen

Een greep uit de eisen: De chauffeur moet de afgelopen twintig jaar als chauffeur actief zijn geweest, waarvan tenminste vijf jaar in dienst van het aanvragende bedrijf. In die jaren mag hij zelf geen omvangrijk verkeersongeluk hebben veroorzaakt en in de afgelopen vijf jaar geen noemenswaardige overtreding hebben begaan in het verkeer, of op het gebied van douane- of administratieve wetgeving.

Dat 23 chauffeurs tegelijkertijd het erediploma ontvingen, is volgens EVO een unieke prestatie. Om die reden werden de onderscheidingen persoonlijk uitgereikt door Chris Bruggink, algemeen voorzitter van EVO.

Voordragen

Bedrijven die lid zijn van een bij de IRU aangesloten organisatie, zoals EVO, kunnen chauffeurs voordragen. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij EVO ledenservice: ledenservice@evo.nl