19-03-2014  Personeel dat moet uitstromen bij Defensie wegens bezuinigingen, kan binnenkort aan de slag als chauffeur in de burgermaatschappij. Dat bleek dinsdag tijdens een informatiebijeenkomst, mede georganiseerd door EVO.

Tijdens de bijeenkomst werden bijna 75 chauffeurs van Defensie voorgelicht over het werken als chauffeur in de logistieke sector. Vervoersbedrijf Simon Loos gaf inzicht in hoe het werken in de sector er aan toe gaat.

Resultaten

De bijeenkomst leverde direct ook praktische resultaten op. Zo werden enkele openstaande vacatures, onder meer bij Simon Loos, gekoppeld aan de aanwezige chauffeurs van Defensie. Op die manier werd vraag en aanbod bij elkaar gebracht.

‘Het was een zeer geslaagde dag die zeer goed aansloot bij het doel van het convenant’, aldus EVO-bedrijfsadviseur Ronald Kok. Daarmee doelt hij op een vorig jaar gesloten samenwerking, waarbij EVO helpt om Defensiepersoneel dat moet afvloeien aan het werk te helpen bij haar leden.

Vervolg

Volgens Kok wordt er al gekeken naar vervolgmogelijkheden, zodat nog meer Defensie-personeel aan werk geholpen kan worden. ‘Het is belangrijk om ons personeel een toekomst na Defensie te bieden’, zei majoor Ger Hindriks van Defensie over de dag.