Negatieve test voor chauffeurs verplicht per 19 januari

Leestijd 1 minuut

19-1-2021  De Nederlandse overheid heeft bij de bestrijding tegen het coronavirus nieuwe maatregelen afgekondigd. Het was reeds verplicht voorafgaand aan binnenkomst in Nederland vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) een negatieve PCR-test te overleggen, die niet ouder is dan 72 uur. Vanaf vrijdag 15 januari is - naast deze negatieve PCR-test - een negatieve antigeensneltest direct voor vertrek verplicht voor alle reizigers die met het vliegtuig vanuit het VK, Ierland en Zuid-Afrika naar Nederland reizen.

Transportmederwerkers, zoals vrachtwagenchauffeurs, hoeven geen negatieve PCR-testuitslag te overleggen. Wel moeten transportmedewerkers vanaf 19 januari een negatieve sneltest overleggen voorafgaand aan de overtocht naar Nederland.

35 testlocaties in VK

Voor chauffeurs zijn in het VK nu ruim 35 plekken waar zij gratis een sneltest kunnen doen. Dit gebeurt op zogeheten haulier advice site locations. Een overzicht van deze gratis locaties vind je hier. Houd er rekening mee dat niet iedere testlocatie 24 per dag beschikbaar is. Veel locaties zijn open van 6.00 tot 22.00 uur. Ga dus goed voorbereid op reis en plan voordat je vertrekt waar en wanneer je de test gaat doen. Deze kaart biedt een overzicht van de locaties

Controle op 5 punten

De negatieve testuitslag moet in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees of Spaans zijn. Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  1. Type test: dit moet een sneltest (antigeen of LAMP-test) zijn
  2. Testresultaat: moet negatief op SARS-CoV-2 (of niet gedetecteerd) zijn
  3. Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort
  4. Datum en tijd van afname van de test: voor transportmedewerkers geldt dat de test maximaal 24 uur oud is bij het aan boord gaan van het vliegtuig of de veerboot
  5. Op de testuitslag staat een logo of kenmerk van een instituut of arts

De testuitslag mag zowel op papier als digitaal worden getoond. Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen. Klik hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder