Wachttijd loopt op tot 4 weken

2 minuten

13-07-2021  Inwoners uit de Europese Unie kunnen vanaf 1 oktober 2021 niet meer met een identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen. Voor een reis naar het VK is per 1 oktober een geldig paspoort noodzakelijk. Afgelopen week kwam in het nieuws dat het daardoor in sommige Nederlandse gemeenten extra druk is aan de loketten op het gemeentehuis. Dit leidt tot wachttijden van wel 4 weken voor het aanvragen of verlengen van paspoorten. Mogelijk gelden deze langere wachttijden ook voor andere Europese landen. evofenedex roept ketenpartners en collega’s op elkaar hierop te attenderen.

Het hebben van de juiste papieren is een standaardafspraak in een (vervoer)overeenkomst tussen een opdrachtgever en een logistiek dienstverlener. Wanneer de documentatie juist is, is een voorspoedige afhandeling gewaarborgd. Dat chauffeurs tijdig in bezit zijn van een geldig paspoort voor een levering van of naar het VK vergt dus geen aparte overeenkomst of clausule. Een vertraagde levering door het ontbreken van de juiste reispapieren levert voor alle partijen problemen op. Daarom is voorkomen beter dan genezen. Wees alert en wijs jouw eigen chauffeurs of jouw logistiek dienstverleners op de paspoortverplichting per 1 oktober aanstaande.

 

Bezoek uitgesteld vanwege corona

De drukte op gemeentehuizen leidt daar tot langere wachttijden. Vanwege de coronamaatregelen hebben velen het afgelopen jaar hun bezoek aan burgerzaken uitgesteld. Ook komen veel mensen er nu in de vakantieperiode achter dat hun reisdocument (bijna) is verlopen. Dit leidt tot wachttijden van wel 4 weken bij burgerzaken voor de aanvraag van diverse documenten. Chauffeurs moeten de aanvraag doen in hun eigen land. Gemeentehuizen zijn in de weekenden vaak gesloten dus dat vergt enige planning, ook voor de transportplanners. Het is daarom af te raden tot het laatste moment te wachten met het aanvragen of verlengen van een paspoort voor een reis naar het VK. 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder