Zorgwekkende variant coronavirus gaat rond in VK, test en -quarantaineplicht

Leestijd 1 minuut

14-06-2021  Vrachtautochauffeurs en andere personen werkzaam in het goederentransport zijn uitgezonderd van test- en quarantaineplicht die vanaf dinsdag 15 juni gaat gelden voor het Verenigd Koninkrijk (VK) vanwege de zorgwekkende deltavariant van het coronavirus die daar rondgaat. Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal zijn om dezelfde reden als zeerhoogrisicogebied aangewezen. Vanaf dinsdag 00.01 uur geldt een quarantaineplicht voor reizigers die vanuit deze landen naar Nederland reizen.

Verplichtingen reizigers

Reizigers die vanuit bovengenoemde landen naar Nederland reizen moeten over een juist en volledig ingevulde quarantaineverklaring beschikken. Reizigers die per schip of per vliegtuig vanuit deze landen naar Nederland reizen, moeten een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud laten zien en een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud. Voor trein- en busreizigers of mensen die per auto reizen, geldt dat ze een verplichte negatieve PCR-test laten zien en verplicht in quarantaine gaan. Vrachtwagenchauffeurs en andere personen werkzaam in het goederentransport, zijn uitgezonderd van de quarantaineplicht, de PCR-test en de sneltest, voor hen verandert dus niets.

Verandering reisdocumenten VK per 1 oktober

Ingezetenen uit de Europese Unie (EU) en Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Zwitserland kunnen vanaf 1 oktober 2021 niet meer met een identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen. Een (werk)bezoek aan het VK is per 1 oktober alleen met een geldig paspoort mogelijk. De geldigheidsduur van het paspoort moet minimaal de verblijfsduur in het VK zijn. Dit geldt dus ook voor chauffeurs en personen die in het VK werkzaamheden moeten uitvoeren.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder