23-08-2016  Voor 10 september moet het merendeel van de vrachtwagenchauffeurs de nascholing hebben afgerond en de Code 95 op het rijbewijs bijgeschreven hebben. De EVO Zomerschool leverde zijn bijdrage.

Nog altijd moeten velen duizenden vrachtwagenchauffeurs Code 95 bijscholing volgen. Dat de bewustwording rondom de verplichting sterk is toegenomen merkt onder andere het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) aan een sterke run op de opleidingen. “Tot en met juli hebben al bijna 135.000 chauffeurs voldaan aan de verklaring van nascholing,” zegt Nathalie Dingeldein namens het CBR in De Telegraaf van 10 augustus.

Onduidelijkheid

Dagelijks worden de experts van de EVO-ledenservice gebeld met vragen over de details van de Code 95-verplichting. Met vragen als: is er een vrijstelling van toepassing? Of: hoe moet ik de regelgeving precies interpreteren? Is er geen ontheffing na 10 september? Maar ook krijgen de EVO opleidingsadviseurs veel vragen over welke opleidingen die gevolgd moeten worden.

Informatiepakket

EVO heeft voor alle geïnteresseerden het Code 95 Informatiepakket samengesteld met alle informatie rondom dit onderwerp. Dit pakket is gratis te downloaden.

Code 95 Informatiepakket

EVO Zomerschool

Voor bedrijven die last minute hun personeel moeten bijscholen zijn er de afgelopen maanden zeven Code 95 Zomerscholen georganiseerd die veel bezocht werden. Met de deadline van 10 september inmiddels in zicht is er nog één Zomerschool in Zoetermeer beschikbaar om voor de deadline de nascholingsverplichting te vervullen. Die begint maandag 7 september.