26-11-2013  Ondernemers die de btw-regels niet goed toepassen, kunnen te maken krijgen met een naheffing van de Belastingdienst en met torenhoge boetes.

Bewijs

De toepassing van het btw-nultarief bij internationale leveringen bijvoorbeeld blijkt in de praktijk nogal eens te leiden tot problemen. Zo moet de onderneming kunnen aantonen dat de goederen daadwerkelijk naar het buitenland zijn vervoerd. Is het geleverde bewijs volgens de Belastingdienst onvoldoende, dan riskeert de onderneming een naheffing van 21 procent en eventueel een fikse boete.

Documentvereisten aangescherpt

De EU-landen Duitsland, Denemarken, Hongarije, Portugal en Slowakije hebben bovendien onlangs de documentvereisten voor de toepassing van het btw-nultarief aangescherpt. Dat heeft tot gevolg dat ondernemers uit die landen die onder het nultarief leveren, vragen om extra bevestiging dat de levering is aangekomen in Nederland.

Hoe gaat u om met BTW Vraagstukken? (poll)

Btw-Plaza

EVO-leden kunnen voor dit soort zaken terecht op Btw-Plaza van EVO-partner Van Driel Fruijtier btw-specialisten, waar alle informatie over btw beschikbaar is.

Voorlichtingsbijeenkomst

Verder organiseert EVO op 3 december de voorlichtingsbijeenkomst ‘Btw en logistiek: de btw is toch nul?!’ speciaal voor administratief en financieel medewerkers.

Meer informatie