Checklist uitbesteed vervoer vernieuwd

Checklist stelt bedrijven in staat een kritische selectie van vervoerders te verrichten

29-05-2019  Heeft de vervoerder retourlading op vaste trajecten? Met welk douane-agentennetwerk werkt de vervoerder samen? Welke charters worden door de vervoerder ingeschakeld op welke bestemmingen? Beschikt de vervoerder over een vergunning om gevaarlijke afvalstoffen te vervoeren? En is de vervoerder wel SQAS gecertificeerd? De ervaring leert dat niet veel verladers dit soort zaken over hun vervoerder weten.

Risico

Verladers willen echter het liefst, dat zal duidelijk zijn, zo min mogelijk risico lopen bij het selecteren van een vervoerder voor hun waardevolle vracht.  Om verladers te ondersteunen in het selecteren van een vervoerder, hebben wij de Checklist Uitbesteed Vervoer ontwikkeld.

Met meer dan veertig vragen wordt het de verlader makkelijk gemaakt gericht relevante informatie van de vervoerder te verkrijgen. De checklist biedt jou handvatten om tot een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor je vervoer te komen. De checklist is gratis aan te vragen.

Transport zelf doen

Bedrijven die hun goederen via wegtransport vervoeren, hebben de keuze om dit zelf te doen of om dit uit te besteden. Maar een combinatie van beide opties is ook mogelijk. Een eigen vervoerder  kiest bijvoorbeeld om een gedeelte van zijn logistieke operatie uit te besteden. Soms is dat uit noodzaak, vanwege bijvoorbeeld een eigen capaciteitstekort. Maar het kan ook omdat de goederenvervoerder een specifiek  transportspecialisme heeft. Hierbij kun je denken aan het transport van bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen of aan geconditioneerd vervoer.

Om bedrijven hierin te ondersteunen organiseren wij op 18 juni de Workshop wegtransport zelf doen of uitbesteden.

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder