Checklist uitbesteed vervoer vernieuwd

Checklist stelt bedrijven in staat een kritische selectie van vervoerders te verrichten

29-05-2019  Heeft de vervoerder retourlading op vaste trajecten? Met welk douane-agentennetwerk werkt de vervoerder samen? Welke charters worden door de vervoerder ingeschakeld op welke bestemmingen? Beschikt de vervoerder over een vergunning om gevaarlijke afvalstoffen te vervoeren? En is de vervoerder wel SQAS gecertificeerd? De ervaring leert dat niet veel verladers dit soort zaken over hun vervoerder weten.

Risico

Verladers willen echter het liefst, dat zal duidelijk zijn, zo min mogelijk risico lopen bij het selecteren van een vervoerder voor hun waardevolle vracht.  Om verladers te ondersteunen in het selecteren van een vervoerder, hebben wij de Checklist Uitbesteed Vervoer ontwikkeld.

Met meer dan veertig vragen wordt het de verlader makkelijk gemaakt gericht relevante informatie van de vervoerder te verkrijgen. De checklist biedt jou handvatten om tot een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor je vervoer te komen. De checklist is gratis aan te vragen.

Verdiepingscursus inkopen van transport

Een goede regie op het inkoopproces is noodzakelijk om efficiënter en/of goedkoper transport te kunnen verkrijgen. Om daarbij te helpen organiseren wij de verdiepingscursus ‘Inkopen van transport’ op in Zoetermeer. Daarbij bieden we drie modules aan. De eerste gaat over het doorlopen van stappen bij het uitzetten van en tender. De tweede module gaat dieper in op het beoordelen van tarieven, het gebruik van tendertools en de ervaringen van andere bedrijven. De laatste module gaat over het vastleggen van gemaakte afspraken in contracten.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder