Chinese auto's steeds beter23-11-2011  Chinese autofabrikanten lijken een stap te hebben gezet naar auto’s met een Europees veiligheidsniveau. Twee nieuwe Chinese modellen bereikten in een test van Euro NACP het niveau van vier sterren: de Geely Emgrand EC7 en de MG6. De auto’s zijn daarmee op het gebied van voertuigveiligheid vergelijkbaar met de Fiat Panda, de Jeep Grand Cherokee en de Jaguar XF, die ook vier sterren verdienden in de test.

Vijf sterren

De hoogste waardering van vijf sterren werd dit jaar toegekend aan Chevrolet Malibu, Kia Rio, Mercedes-Benz B-Klasse and C-Klasse Coupé, de Ranger Rover Evoque, de VW up! Subaru XV en de VW Beetle.

Bescherming kinderen

De laatste twee auto’s scoorden indrukwekkend op het onderdeel bescherming kinderen. Beide bereikten een scoringspercentage van 90 procent. Dit werd op dit onderdeel nog niet eerder gehaald.

Samenwerkingsverband

Euro NCAP is een samenwerkingsverband van de ANWB, zijn Europese zusterclubs en de Nederlandse, Britse, Zweedse, Duitse, Franse en Catalaanse overheid, de Europese Commissie en de Europese consumentenorganisaties.