28-04-2015  Heftruckproeven doen vanaf papier? Dat is zó 2013…. Cursisten die de EVO-opleiding “Bewust Veilig Werken met de Heftruck” in Tilburg volgen, krijgen hun taken via de RF terminals toegewezen en handelen deze via het scannen van barcodes op pallets en locaties af, zoals de cursisten dat ook in de praktijk kunnen tegenkomen.

Cloud

Sinds twee jaar gebruik EVO de magazijnruimte in het trainingscentrum van het Huis van de Logistiek in Tilburg voor opleidingen en examens. Maar sinds kort staat het WMS (Warehouse Management System) in de cloud. Het Huis van de Logistiek had, zo vertelt Christel Marinus van het centrum, een WMS dan ook al een lange tijd op hun verlanglijstje staan. EVO werd gevraagd om mee te denken en te werken aan een WMS met een geweldig eindresultaat: een mooie aanvulling op de heftruckopleidingen, waarbij veiligheidsbewustzijn en efficiency voorop staan.

Realistischer

Het Huis van de Logistiek beschikt volgens eigen zeggen als eerste heftrucktrainingscentrum in Nederland over een cloud WMS-oplossing. De docent, de examinator of mede-cursisten kunnen real-time meekijken. De cursus- of examenopdrachten kunnen per keer worden gewijzigd of uitgebreid. “Dat maakt het meteen een stuk realistischer,” verklaart Christel Marinus. Doordat het WMS in een cloud-omgeving staat, is het mogelijk om het ook via een app op mobiele telefoons en tablets te laten werken.