25-01-2017  De evofenedex Brandstofpas biedt sinds kort toegang tot BP Target Neutral. Dit is een non-profit programma,dat gebruikers de mogelijkheid biedt om de CO2-uitstoot van het wagenpark te reduceren, vervangen en neutraliseren. Het voordeel voor de gebruikers is dat het direct kosten bespaart en er geen investeringen vooraf zijn. Het programma kan volledig geïntegreerd worden in de bestaande bedrijfsprocessen.

FleetExpert

Als onderdeel van het BP Target Neutral-pakket kunnen gebruikers van de evofenedex tankpas de geavanceerde fleetmanagement-software BP FleetExpert gebruiken. Dit programma geeft gebruikers volledig inzicht in brandstofverbruik, CO2-uitstoot en andere technische data die relevant zijn voor efficiënt wagenparkbeheer. Zo kunnen mogelijke CO2-reducties en verbeteringen in efficiency duidelijk in kaart gebracht worden.

MVO

Daarnaast is het mogelijk om de CO2-emissies van het wagenpark te neutraliseren door te investeren in ‘carbon credits’, die ten goede komen aan hoogwaardige milieuprojecten over de hele wereld. Deze projecten dragen ook bij aan de verbetering van de plaatselijke leefomstandigheden, zoals scholen en werkgelegenheid.
Erik Zwaan, Cards Sales Manager voor BP in Nederland & België, legt uit: “Wij wilden het zo eenvoudig mogelijk maken voor alle soorten ondernemers en wagenparkbeheerders om de CO2-uitstoot van hun voertuigen te neutraliseren. Chauffeurs rekenen simpelweg af met hun tankpas en wij doen de rest. Wij hebben de optie om CO2 te neutraliseren in het facturatieproces verwerkt, waarbij alle berekeningen, rapportages en certificeringen gewoon binnen het programma worden uitgevoerd. Zo zijn er geen extra interfaces of applicaties nodig.”

Meer over het BP Target Neutral-programma

Duizenden evofenedex-leden maken inmiddels gebruik van de Brandstofpas.