Cobots als uitzendkracht

Automatische grijpers voor inpakwerk

Industriële robots werken traditioneel achter hekwerk. Dat is veilig, want die robots laten zich niet stoppen. In magazijnen is een ander soort robots in opkomst. Ze rijden of pakken producten in  dezelfde ruimte als waar personeel aan het werk is. Dat zijn de ‘collaborative robots’, oftewel cobots.

Automatische voertuigen die medewerkers volgen, papier bij een drukpers afleveren of voorraad bij een inpakafdeling. Ze zijn voorzien van sensoren die aanrijdingen moeten voorkomen. Dat zijn voorbeelden van cobots, een samentrekking van de Engelse term collaborative robots, automaten die in dezelfde ruimte werken als productie- of magazijnmedewerkers. Rijdende cobots die meerijden of autonoom rijden bestaan al even, maar cobots die eruitzien als kleine industriële robots zijn van recenter datum en die kunnen helpen met inpakken van artikelen.

Flexibel

Olmia Robotics in Tiel is drie jaar geleden opgericht om cobotapplicaties te ontwikkelen. In eerste instantie voor productiebedrijven, waar vraag bestond naar robots die met behulp van grijpers producten van de productielijn kunnen inpakken. Maar er bleek ook vraag te zijn naar grijpers voor het orderpicken van artikelen die in bakken op een werkstation aankomen en daar in verzenddozen moeten worden overgepakt.

“Daarvoor zijn cobots nodig die kleine artikelen kunnen pakken, en vaak ook van verschillend formaat”, merkt Arwen Peters van Olmia Robotics op. Zij vertelt dat er inmiddels heel veel bouwers van cobots en randapparatuur zijn. “We leveren de cobots en randapparatuur van verschillende merken, en de meeste zijn flexibel inzetbaar. Je zou ze bijvoorbeeld in de ochtend kunnen gebruiken om dozen op te zetten en in de middag om de dozen te vullen.”

Zij laat de verschillende grijpers zien die op een cobot te monteren zijn. “De camera- en grijpertechnieken van nu zijn niet meer te vergelijken met die van een paar jaar geleden. Afhankelijk van de producten monteren we elektrische grijpers, magnetische grijpers of vacuümgrijpers. Vorig jaar hebben we ook de Gecko Gripper van OnRobot geïntroduceerd. Die hecht zich aan gladde oppervlakken van objecten met dezelfde microtechniek die een gekko gebruikt om te klimmen. Maar we hebben ook een elektrische grijper van dezelfde Deense fabrikant die als het ware kan voelen en de knijpkracht op het product aanpast.”

Controle cobot
Een technicus controleert of het aanleren van handelingen goed functioneert.

 

Uitzendbureaus

Olmia Robotics levert de cobots direct aan bedrijven, maar werkt ook samen met uitzendbureaus. “Twee jaar geleden kwam Olympia bij ons en andere grote bureaus volgden. Zij zien dat hun opdrachtgevers om productiviteit vragen, waarbij het niet uitmaakt of daarvoor mensenhanden of robothanden worden geleverd. Die bureaus zien hun verdienmodel veranderen. Zij zouden ook kunnen verdienen aan het voor een zekere tijd aan het werk zetten van cobots die het werk aan een productielijn of het intern transport kunnen doen. Dan is alleen nog de werving van een cobot-coördinator nodig, iemand die ervoor zorgt dat de aan- en afvoer gestaag doorgaat. We hebben de autonome mobiele robots van het Deense Mir die rolcontainers en pallets kunnen vervoeren, maar met een robot met grijper erop kunnen ze ook producten verzamelen.”

Een voordeel van de cobots is volgens Peters dat ze redelijk eenvoudig te programmeren zijn. “We kunnen hier binnen twee uur een cobot geschikt maken voor het werk waarvoor hij nodig is. Cobots maken gebruik van deep learning; je doet met de hand bewegingen voor en die worden onthouden. Op locatie kost het dan nog een dag om hem exact aan te leren wat hij in de productiestroom moet doen. Dan komen er eventueel ook intelligente camera’s bij om het mogelijk te maken verschillende producten in een transportbak te herkennen en de cobot aan te leren welke grijper hij moet gebruiken. Cobots met twee grijpers zijn voor orderpicken geen uitzondering.”

“Cobots met twee grijpers zijn voor orderpicken geen uitzondering”
Arwen: “Cobots met twee grijpers zijn voor orderpicken geen uitzondering”

 

Veilig gebruik

Collaborative robots zijn erop gemaakt om te werken in ruimten waar ook mensen werken. Ze mogen, zoals alle apparaten en werktuigen, alleen worden geleverd en gebruikt als ze aan Europese normen voor veilig gebruik voldoen. Wat voor alle werktuigen geldt, geldt ook voor cobots: werkgevers moeten de risico’s inventariseren en een plan van aanpak uitwerken. Of, zoals Olmia Robotics in zijn e-book ‘Risicoanalyse van een Cobotcel’ schrijft: “De robot die het label ‘collaboratief’ heeft, kan in een toepassing worden ingezet die niet per se collaboratief is. Een risicobeoordeling is nodig om de toepassing als geheel veilig te maken.”

Dit artikel is eerder gepubliceerd in evofenedex magazine. De tekst en foto's zijn afkomstig van Ed Coenen.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder