Quarantaineverplichtingen gelden niet voor chauffeurs

Leestijd 2 minuten

17-09-2020  Goederenvervoer blijft uitgezonderd van reisbeperkingen van of naar Duitsland en België. Duitsland heeft code rood afgegeven voor de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. België doet dit vanaf vanmiddag om 16.00 uur. Omdat goederenvervoer als essentiële verplaatsing wordt gezien, geldt er geen formeel reisverbod en kan er gewoon van en naar deze buurlanden worden gereden.

Personeel betrokken bij het goederenvervoer is uitgezonderd van de quarantaineverplichtingen. Chauffeurs die internationaal rijden hoeven dan ook niet getest te worden of in quarantaine te gaan; ook al komen zij uit een coderoodgebied. evofenedex houdt de vinger aan de pols bij de overheid om eventuele hindernissen in de goederenstroom zo spoedig mogelijk weg te nemen.

Ook Denemarken

Dat België en Duitsland de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland op rood hebben gezet, betekent dat niet-essentiële reizen naar deze provincies verboden zijn. Belgen die daar meer dan 48 uur zijn geweest, moeten zich na terugkeer verplicht laten testen en verplicht 2 weken in quarantaine. Voor Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Limburg, Gelderland en Groningen geldt in België code oranje. Terugkerende Belgen uit die provincies krijgen van de Belgische overheid het advies zich te laten testen en in quarantaine te gaan, maar dit is niet verplicht.
Duitsers die de afgelopen 2 weken in Zuid-Holland of Noord-Holland zijn geweest, moeten bij terugkomst verplicht een coronatest doen. Het verschilt per deelstaat of mensen ook in quarantaine moeten. Denemarken vraagt mensen die in Nederland zijn geweest, 14 dagen thuis te blijven.

Leden die tegen problemen aanlopen, kunnen contact opnemen met onze ledenservice via 079 3467 346.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder