Wacht niet te lang met indienen compensatieaanvraag

De deadline is 1 oktober

16-09-2020  Voor oude zaken kunnen werkgevers tot 1 oktober 2020 de aanvraag voor vergoeding van de betaalde transitievergoeding na 2 jaar ziekte indienen bij het UWV. Daarna is dat niet meer mogelijk.

Sinds 1 april van dit jaar kun je bij het UWV compensatie aanvragen voor de transitievergoedingen die je aan werknemers hebt betaald na 2 jaar ziekte. De hoofdregel is dat je deze compensatie binnen 6 maanden na de volledige betaling van de transitievergoeding bij het UWV moet aanvragen.

Ook compensatie voor oude gevallen

Deze compensatieregeling geldt niet alleen voor betaalde vergoedingen na 1 april, maar heeft terugwerkende kracht tot en met 1 juli 2015. Dat betekent dat je ook compensatie kunt aanvragen voor oude zaken, waarin transitievergoedingen zijn betaald vanaf 1 juli 2015 tot 1 april 2020.  Werkgevers hebben hier 6 maanden, gerekend vanaf 1 april, de tijd voor gekregen. Deze aanvraagtermijn loopt dus tot 1 oktober. Doe je dit niet op tijd, dan wijst het UWV het compensatieverzoek af. Wacht dus niet te lang met de aanvraag.

Aanvraag bij het UWV

Je kunt de compensatie bij het UWV  aanvragen op het werkgeversportaal. Je hebt hiervoor eHerkenning nodig. Houd er rekening mee dat het aanvragen van eHerkenning enkele dagen in beslag kan nemen. Bij de compensatieaanvraag moet je een aantal bewijsstukken uploaden, zoals een kopie van de arbeidsovereenkomst, de WIA-beschikking, een kopie van de vaststellingsovereenkomst of opzeggingsbrief, berekening van de transitievergoeding en een rekeningafschrift waaruit blijkt dat de transitievergoeding is betaald. Zorg er dus voor dat de aanvraag compleet is. Lees in dit artikel meer over de compensatieregeling of bekijk onze kennisbank over Ziekte en reïntegratie.

Online evenement 29 oktober

De coronacrisis heeft ons geleerd dat je als organisatie wendbaar en flexibel moet zijn om je snel te kunnen aanpassen aan een veranderende arbeidsmarkt en werkomgeving. Tijdens het online evenement Mens&werk in de logistiek op 29 oktober gaan in op de veranderingen op de (logistieke) arbeidsmarkt en binnen het arbeidsrecht. Meld je aan voor het evenement, volg de masterclass over arbeidsrecht en blijf op de hoogte

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder