Zoetermeer, 14 januari 2013

EVO uitte eerder kritiek op fusie in Europese expresmarkt

Verladersorganisatie EVO heeft kennis genomen van het besluit van UPS om de voorgenomen fusie met TNT af te blazen. EVO uitte eerder haar zorgen over de concurrentie op de Europese expresmarkt en beziet het besluit van UPS in dat kader.

Het Amerikaanse expresbedrijf UPS maakte vandaag bekend af te zien van de voorgenomen fusie met diens Nederlandse branchegenoot TNT Expres omdat de Europese Commissie geen goedkeuring heeft gegeven voor het huidige voorstel.

Zorgen

EVO, de belangenbehartiger van 20.000 bedrijven in alle branches die goederen te vervoeren hebben, maakt zich hard voor een goed functionerende markt met voldoende concurrentie. De Europese Commissie heeft een groot aantal leden van EVO, zakelijke klanten van TNT en UPS, geconsulteerd.

Expresmarkt

De voorgenomen fusie tussen UPS en TNT zou het aantal Europese expresbedrijven terugbrengen van drie naar twee. Alleen DHL Expres zou nog kunnen concurreren met de TNT-UPS combinatie. Een dergelijke reductie heeft in de Verenigende Staten enkele jaren geleden tot significantie prijsstijgingen geleid.