Conferentie ESC belicht relatie EU - VS - China

Thema: verstoringen hebben invloed op buitenlands beleid en beveiliging, handel en investering

29-01-2020  De European Shippers' Council (ESC) houdt op 20 februari a.s. de conferentie 'The EU, US and China in the Age of Disruption: Impacts and Solutions'. Dit doet de ESC in samenwerking met de Baillet Latour EU-China Leerstoel en het EU-China Onderzoekscentrum van het Europacollege. De conferentie belicht de invloed van de verstoringen die de laatste jaren zijn opgetreden tussen deze drie landen.

De relatie tussen de EU, de VS en China is het middelpunt van de wereldwijde politieke en economische systemen. De afgelopen jaren hebben deze relaties periodes van ontwrichting gekend, die de fundamenten van de wereldwijde systemen bedreigen. Dit kan impact hebben op buitenlands beleid en beveiliging, handel en investering, en indirect op duurzaamheid van het menselijk leven. 
Deze conferentie over de relatie tussen EU, VS en China beschouwt deze ontwikkelingen op de belangrijkste dimensies in de driehoek die deze landen vormen. 

Bart Jan Koopman zal als een van de directeuren van evofenedex aanwezig zijn als moderator. De conferentie wordt gehouden in Brussel en de toegang is gratis.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder