Online congres voor de logistieke professional

Leestijd 2 minuten

04-09-2020  Op 9, 10 en 11 september 2020 vindt het Topsector Logistiek Congres plaats. De logistieke professional kan zich op deze dagen laten informeren over en inspireren door de nieuwste inzichten en oplossingen voor een concurrerende én emissieloze logistiek in Nederland. Ook evofenedex is hier aanwezig, onder andere met een sessie op vrijdag over ons samenwerkingsplatform Compose.

Vanwege het coronavirus vindt het congres dit jaar online plaats en is het uitgebreid naar drie dagen. Je bepaalt zelf aan welke programmaonderdelen je wilt deelnemen.

Elke dag start met een live talkshow gepresenteerd door Joost Hoebink. Hierna kun je tijdens drie rondes om 11:00, 13:00 en 14:00 uur kiezen uit in totaal negen interactieve sessies over het centrale thema van de dag. Die thema’s zijn de volgende:

  • Woensdag: datagedreven logistiek
  • Donderdag: duurzame logistiek
  • Vrijdag: ketenregie

Hier willen we nog een paar sessies voor het voetlicht brengen.

Woensdag: ‘Van barpraat naar datagedreven logistiek’

Digitalisering en (het delen van) data bieden enorme kansen binnen zowel supply chain management als internationaal ondernemen. evofenedex-voorzitter Steven Lak: “Willen verlader en exporteur meer aan het stuur zitten en regie voeren bij logistiek en handelsstromen en in ketens, dan ligt de sleutel daartoe in het op de juiste manier gebruikmaken van digitalisering en data. De realiteit is dat er op dit niveau nog veel kennis ontbreekt, waardoor ondernemers niet altijd goed kunnen bepalen wat wensen en doelstellingen zijn. De workshop ‘Van barpraat naar datagedreven logistiek’ is voor verladers dan ook een echte aanrader.”

Donderdag: ‘Stadslogistiek - wat weten we en wat kan ik doen?’

Verstedelijking blijft doorzetten. Veel bedrijvigheid vindt plaats in en om grootstedelijke gebieden. De bedrijven die in die steden ondernemen hebben behoefte aan slimme logistiek, een sterke infrastructuur en een goed vestigingsklimaat, stelt Lak. “Verladers hebben als verzenders en ontvangers van goederen én vanwege het feit dat zij veel aan zogenoemd ‘eigen vervoer’ doen een enorm belang bij dit onderwerp. Volg daarom de workshop Stadslogistiek.”

Vrijdag: ‘Ketenregie in de luchtvracht’

Logistieke ketens krijgen steeds meer het karakter van netwerken. En binnen deze netwerken is samenwerken cruciaal. Wil je als verlader logistiek optimaliseren, dan moet je dus onderzoeken hoe je die samenwerking beter kunt organiseren. “Hier heeft de verlader de sleutel in handen om supply chains in die richting te veranderen, uiteraard in samenwerking met logistiek dienstverleners. Er zit een grens aan het in je eentje optimaliseren van je netwerk, maar er is nog volop ruimte door de netwerken van de hele keten aan elkaar te koppelen.”

Vrijdag: ‘Compose - supply chain samenwerking als kans voor je kpi’s’

Onder de noemer Compose is een platform ontstaan dat precies dat biedt wat nodig is om deze nieuwe vorm van samenwerken, die nodig is voor betere logistieke ketens, te faciliteren. Dit platform biedt de kans om de juiste partners te vinden voor betere samenwerking op het gebied van transport, warehousing, personeel en innovatie.

Tussen de online sessies door is er gelegenheid om verder te praten met collega’s uit het werkveld in de online netwerkomgeving. Door het diverse aanbod is er voor iedereen wat te halen: van verlader tot logistiek dienstverlener, van mkb tot multinational en van binnenvaart tot luchtvaart. Meld je kosteloos aan voor het congres en stel je eigen persoonlijke programma samen.

Aanmelden kan via de website van het Topsector Logistiek Congres.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder