Standaard bepaling om risico's coronacrisis te beperken

Leestijd: 3 minuten

8-6-2020  Een lidbedrijf van ons wil vanwege de coronacrisis graag een voorbehoud maken in de offertes. De medewerker vraagt of er een standaard coronabepaling is waarmee hij de risico's in een offerte kan afdekken en hoe hij deze bepaling het beste kan toepassen.

Welke vraag is precies gesteld?

Wij zijn op zoek naar een standaard coronabepaling die we in onze offertes kunnen opnemen. Hierin willen we een voorbehoud maken voor de verstrekte
prijs, de leveringstermijn en de aangegeven vervoersmodaliteit. Hebben jullie een dergelijk voorbeeld?

Antwoord juridische ledenservice

Onderstaand tref je een voorbeeld aan van een bepaling die je zou kunnen opnemen in je offerte in verband met de coronacrisis.

‘Be aware: the corona crisis can lead to longer delivery times and the use of other transport modes and may lead to higher prices for our products. This condition is part of our sales and delivery terms.’

Het is belangrijk de formulering aan te passen aan je specifieke bedrijfssituatie en de omstandigheden. Daarnaast dien je deze bepaling in samenhang te zien met de overige algemene leveringsvoorwaarden. Zo zal het voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en langere leveringstermijnen in lijn moeten zijn met de (gebruikelijke) bedingen in de algemene voorwaarden hierover.

Maak de bepaling expliciet onderdeel van de offerte door deze te vermelden op een plaats boven de handtekening (dus niet in kleine letters onderaan de offerte). Ook is van belang dat je klant de offerte inclusief deze voorwaarde accepteert. Dus wees alert op een eventuele tegenwerping.

Heb jij vragen over coronabepalingen of andere juridische zaken? Stel ze aan de juristen van de evofenedex ledenservice. 

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder