Duurzaam en efficiënt bevoorraden Utrecht in de knel door uitbreiding voetgangersgebied

Leestijd 1 minuut

17-06-2020  Het college van Utrecht heeft besloten het voetgangersgebied in het centrum fors uit te breiden om zo meer ruimte te creëren om aan de anderhalve meter te kunnen voldoen. evofenedex kan zich voorstellen dat deze maatregel nodig is, maar hierdoor wordt de bevoorrading minder efficiënt en zeker niet duurzamer. 

Het stadsbestuur ging overstag na een motie in de gemeenteraad die was ingediend door D66, PvdA, VVD, CDA en PVV. Het huidige voetgangersgebied wordt in de weekenden tijdelijk uitgebreid met de oostzijde van de Oudegracht tussen de Smeebrug en de Potterstraat. Ook de Neude, Zadelstraat, Servetstraat, Stadhuisplein, Annastraat, Schoutenstraat en Oudkerkhof worden het terrein van de voetgangers.

utrecht plan
Geel is nu al voetgangersgebied en oranje wordt daaraan toegevoegd. Meer verkeer is welkom in de groene straten.

 

Het bevoorradend verkeer zal vanaf 20 juni tot zeker 1 november 2020 in de weekenden in het uitgebreide gebied rekening moeten houden met de in het centrum geldende venstertijden. Door het beperken van de toegang zullen in kortere tijd meer voertuigen moeten worden ingezet om de bevoorrading te realiseren. Hierdoor wordt slim, efficiënt en duurzaam vervoer aanzienlijk lastiger te realiseren.

evofenedex gaat samen met de gemeente Utrecht de ontwikkelingen monitoren en de noodzaak van de maatregel op de voet volgen.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder