Coronacrisis - Beurtvaartadres helpt met gratis digitale vrachtbrief

De terughoudendheid om een document aan te pakken dat die dag misschien al wel door acht paar handen is gegaan, neemt toe.

02-04-2020  Beurtvaartadres signaleert dat er een toenemende ongerustheid in de markt is ontstaan rond de afhandeling van papieren vrachtbrieven, uit angst voor verspreiding van het virus. De organisatie heeft hiervoor een oplossing: de digitale vrachtbrief TransFollow. Wie begin dit jaar had gezegd dat wij nu allemaal vanuit onze huiskamers aan het werk zouden zijn, was voor gek verklaard, maar het is helaas realiteit geworden. De maatregelen die zijn opgelegd om verspreiding van het coronavirus in te dammen, brengen grote uitdagingen voor zowel planner, chauffeur als directeur met zich mee. Dit geldt vooral voor de administratieve afhandeling van het vervoer van vracht met behulp van de papieren vrachtbrief.

Ontvangst zonder fysiek contact

Jorgen Hensgens, directeur Beurtvaartadres, legt uit: “Bedrijven kunnen TransFollow met behulp van de Transport Portal snel en zonder integratie van systemen inzetten. Gebruikers hebben alleen toegang nodig tot een webbrowser en de mobiele telefoon van de chauffeur. En deze mobiele telefoon hoeft niet eens overhandigd te worden aan de ontvanger. De chauffeur kan in de cabine blijven tijdens het ondertekenen van de eCMR zonder fysiek contact met de ontvanger. Zo kunnen essentiële logistieke processen nog steeds doorgang vinden.”

Eenvoudig delen

De Transport Portal is een web-based oplossing voor het creëren en indienen van de digitale vrachtbrief om deze daarmee te versturen naar het TransFollow-platform. De persoon die de vrachtbrief maakt kan alle benodigde informatie registreren (vervoerder, verzender, ontvanger en gedetailleerde informatie over goederen), om vervolgens de eCMR eenvoudig te delen met alle partners in de supply chain. De chauffeur kan dan toegang krijgen tot de vrachtbrief en die vervolgens controleren, aanpassen en ondertekenen tijdens het laden en lossen.

Gratis aanbod

Om ondernemers tegemoet te komen in deze roerige tijden, rekent Beurtvaartadres geen transactiekosten voor het aanmaken van eCMR’s op het platform tot 31 mei.

Meer weten?

Bedrijven die meer informatie willen over dit aanbod kunnen contact opnemen met: Paul Knoop, manager digitale vrachtbrief Beurtvaartadres, telefoon 06 462 781 73, e-mail pknoop@beurtvaartadres.nl. 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder