Coronacrisis - Duitse kabinet: grens met Nederland blijft open

Strengere quarantainemaatregelen gelden niet voor goederenvervoer

07-04-2020  Het Duitse kabinet heeft besloten dat de grens met Nederland openblijft. In de loop van maandag 6 april kwamen er signalen dat de Duits–Nederlandse grens gesloten zou worden, maar dat is niet het geval. Wel moeten mensen die voor een meerdaags bezoek in het buitenland zijn geweest, in quarantaine als zij naar Duitsland terugkeren. Deze eis geldt niet voor goederenvervoer; de grens blijft hiervoor open.

evofenedex benadrukt dat het voor Nederland essentieel is dat de grens met zijn belangrijkste handelspartner openblijft voor goederen. Nederlandse bedrijven kunnen producten naar Duitsland blijven sturen. Ook kunnen ondernemingen met eigen vervoer gewoon de grens over om in Duitsland handel te drijven.

Deelstaten

De organisatie van de nieuwe, strengere quarantainemaatregelen is overgedragen aan de deelstaten. Het is daarom aan de aan Nederland grenzende deelstaten Nedersaksen en Noordrijn–Westfalen om deze te implementeren, terwijl tegelijkertijd de grens open blijft en er niet intensiever gecontroleerd gaat worden dan tot nu toe.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder