Provincie Flevoland helpt ondernemers bij oplossingen in crisistijd

Leestijd 1 minuut

07-05-2020  Op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex bezocht commissaris van de Koning in Flevoland, Leen Verbeek donderdag 7 mei het bedrijf Koopman International in Emmeloord. Dit bedrijf is een internationaal opererend handelshuis en is één van de grootste importeurs van Europa voor uiteenlopende bedrijven binnen de detailhandel. Met het bezoek wil de commissaris namens de provincie Flevoland niet alleen dit bedrijf, maar alle (retail)ondernemers in Flevoland een hart onder de riem steken.

“Na het mondiaal invoeren van lockdowns heeft de gehele retailsector het ongelooflijk zwaar. De lege winkelstraten, beperkte toegang in de publieke ruimtes en winkels zijn een vreemde, niet eerder voorgekomen ervaring. De omzet van vele ondernemingen is al weken meer dan gehalveerd en vele medewerkers zitten thuis of hebben te maken met aangepast werk. Ik hoor graag van de ondernemers zelf waar ze nu in deze crisis tegenaan lopen. Ook in Flevoland werkt de provincie mee met de ondernemers om oplossingen te zoeken. Dit soort bezoeken helpen daar enorm bij”, aldus Verbeek. 

Lockdown het hoofd bieden

De commissaris werd bij het bezoek aan het bedrijf begeleid door de algemeen directeur van evofenedex, Machiel van der Kuijl, CEO van Koopman Internationaal, JH Koopman en directeur van Koopman International, Henry Schäffers. Zij zijn vereerd met het bezoek. Schäffers: “Met zijn allen proberen wij de lockdown in de verschillende landen en de economische gevolgen daarvan het hoofd te bieden. De maatregelen, hoe begrijpelijk ook, kunnen retailers de kop kosten. Voorzichtig voorwaarts bewegen met in acht neming van de gezondheid van medewerkers en de onderneming is bij ons het devies.”

Leen-Verbeek-in-Statenzaal
Commissaris van de Koning in Flevoland, Leen Verbeek

“We stellen het zeer op prijs dat de commissaris met dit bezoek alle bij evofenedex aangesloten handelshuizen een hart onder riem komt steken, en met name die in Flevoland natuurlijk. Samen met de commissaris willen we dit bezoek ook gebruiken om vooruit te kijken. Onze leden hebben alle hulp die voorhanden is, inclusief dit soort morele steun vanuit bestuurlijk Nederland, nodig om hun bedrijf en de bijbehorende logistiek gaande te houden”, aldus Van der Kuijl.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder