Coronacrisis - Hart onder de riem voor Noord-Hollandse sierteelt

“Als de coronacrisis straks voorbij is, hebben wij alle hulp nodig om onze export en de bijbehorende logistiek voor onze leden weer draaiende te krijgen”

16-04-2020  Op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, vandaag Dutch Flower Group bezocht. Dit handelsbedrijf in De Kwakel is de grootste ter wereld in bloemen en planten. De sierteeltsector is hard geraakt door de coronacrisis. Met het bezoek wil de commissaris namens de provincie Noord-Holland deze internationaal vermaarde sector en alle ondernemers een hart onder de riem steken.

“De sierteelt is met recht één van de parels van de Nederlandse economie. Juist nu hebben deze ondernemers het ongelooflijk zwaar. Hun export is nagenoeg drooggevallen, commerciële, logistieke en andere medewerkers zitten thuis. Ik hoor graag ook van de ondernemers zelf waar zij nu in deze crisis tegenaan lopen. In het samenwerkingsverband Greenport Aalsmeer werkt de provincie mee met de sector om oplossingen te zoeken. Dit soort bezoeken helpen daar enorm bij”, aldus Van Dijk.

V.l.n.r: Arthur van Dijk, Marco van Zijverden en Machiel van der Kuijl bij Dutch Flower Group.
Arthur van Dijk, Marco van Zijverden en Machiel van der Kuijl bij Dutch Flower Group.

 

Verheugd

De commissaris werd bij zijn bezoek begeleid door de algemeen directeur van evofenedex, Machiel van der Kuijl en de ceo van Dutch Flower Group, Marco van Zijverden. Zij zijn vereerd met het bezoek. Van Zijverden: “De sierteelt, en in het bijzonder de kwekers en handelsbedrijven, kunnen in deze periode alle steun gebruiken. Het bezoek en de aandacht van de commissaris van de Koning geeft aan dat wij als sector zichtbaar zijn. Wij zijn dan ook verheugd met de inmiddels toegezegde steun uit het noodfonds vanuit de overheid om deze crisis door te komen.”

Vooruitkijken

“Wij stellen het zeer op prijs dat de commissaris met dit bezoek alle Noord-Hollandse leden van evofenedex in de sierteelt een hart onder riem wil steken. Samen met de commissaris willen wij dit bezoek ook gebruiken om nu actie te nemen en daarbij vooruit te kijken. Als de coronacrisis straks voorbij is, hebben wij alle hulp nodig om onze export en de bijbehorende logistiek voor onze leden weer draaiende te krijgen”, aldus Van der Kuijl.

 

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder